safahat-dakheli

نگاهی نو بر زندگی آیت اله العظمی حاج آقا رحیم ارباب

حاج آقا رحیم ارباب حدود 136 سال پیش مصادف با 1297 هجری قمری در چرمهین از توابع لنجان به دنیا آمد پدرش حاج علی پناه مشهور به ارباب حاج آقا فرزند حاج علی پناه ملا عبدالله شیرانی بود . آقا رحیم در خانواده ای متدین رشد کرد ومراحل فضل و ادب را طی نمود.

آقارحیم ارباب فرزند بزرگ خانواده بود و دو برادر و یک خواهر داشت.

به چه علت ایشان را ارباب می نامیدند؟

اجداد آقا رحیم از اعیان دهاقین و مشاهیر بزرگ زادگان قریه ی چرمهین از توابع لنجان و صاحب مال و ثروت بودند بدین سبب به لقب ارباب خوانده می شوند.

عزیمت به اصفهان:

پدر آیت الله رحیم ارباب و عمویش ارباب حاج حسن از ستم برخي از خوانين بختیاری ها گریختند و به شهر آمدند و در اصفهان در محله باغ همایون سابق و باغ تختی امروزی ساکن شدند.

اساتید حاج آقا رحیم ارباب:

ایشان در اصفهان از محضر علمای بزرگی چون میرزا بدیع امامی ، سید محمد باقر درچه ای ، آقا سید ابوالقاسم دهکردی ، حکیم جهانگیر خان قشقایی و آخوند کاشی کسب علم نموده و به مقام اجتهاد رسیدند.

مراتب سیرو سلوک را نزد جهانگیر خان و آخوند کاشی فر گرفت او شاگرد آخوند کاشی بود.

علیت دفن در تخت فولاد اصفهان:

حاج آقا رحیم ارباب به مدت 20سال در محضر آخوند کاشی بود و به وی خدمت می کرد و انواع علوم را از او آموخت.

ارادت وی به استادش چنان بود که وصیت نمود ایشان را در مجاور استادش تخت فولاد اصفهان دفن کنند.

تدریس:

او شرح لمعه را تدریس می کرد آن کسانی که می رفتند درس ایشان و آن را یادداشت می کردند از شرح لمعه آیت الله ارباب بیشتر از درس خارج دیگران استفاده می کرند و به طوری که 6 یا 7 سال به درس خارج حاج آقا رحیم ارباب می رفت. می توانست دلیل کند برای اجتهاد حاج آقا رحیم ارباب ابتدا در مسجد حکیم و سپس در مسجد (کرک یراق ) تدریس می کردند او پس از آنکه بیماری اش شدت یافت در منزل تدریس می کردند وی به تدریس بیش از هر چیز دیگری اهمیت می دادند. در طول50 سال کمتر مسافرت رفتند حتی برای سفر های زیارتی عتبات مقدس کربلا ، نجف ، مشهد و حج هم همان یک حج واجب را ایشان رفتند ایشان درس را تعطیل نمی کردند و در احیای حوزه و تربیت شاگردانی که هر کدام از علمای این شهر ( اصفهان ) هستند این نهایت جدیت و کوشش را می نمودند.

حاج آقا رحیم ارباب دو سه سال آخر عمر نا بینا شد وقتی از ایشان پرسیدند: پس از این همه عمر آیا ادعایی هم دارید یا نه ؟ ایشان فرمودند : در مسائل علمی هیچ ادعایی ندارم ،در مسائل شخصی خود دو ادعا دارم : یکی آنکه به عمرم غیبت نگفتم و غیبت نشنیدم و دوم آنکه در طول عمر چشمم به نامحرم نیفتاد.

تألیفات حاج آقا رحیم ارباب:

از جمله تصحیص تبیان ایشان حاشیه نویسی بر کتب مختلف علمی - فلسفی به طوری که مطالب خلاف خود را در سطوری یادداشت و نظر خودشان را نیز می نوشتند.

تفسیر:

تبیان را صفحه به صفحه تصحیح کرده و به پیش می رفتند تا پایان پذیرفت . این تفسیر شامل 76 جزء بود.

تماس با ما

 آدرس : استان اصفهان، شهرستان لنجان، شهر چرمهین، بلوار امام (ره)، میدان شهدا، شهرداری چرمهین

  ایمیل : این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

  تلفن : 52552444-031 

  تلفن : 52552445-031 

  فاکس : 52552253-031

  فاکس دبیرخانه محرمانه شهرداری : 52554321-031

  کدپستی : 8475133111

آمار بازدید

امروز83
دیروز142
هفته جاری225
ماه جاری1041
بازدید کل329630

1403-07-17

شعار سال

1402